recept: Lecsó virslivel, Kifőzde
Lecsó virslivel
Ennek a dokumentumnak a kiinduló oldalát itt találod: http://www.kifozde.hu

Hozzávalók:

Elkészítés:

2-4 pár bécsi virsli,
8-10 szem húsos paprika,
6-8 szem paradicsom,
3-4 fej vöröshagyma,
4 adag párolt rizs,
tojásnyi zsír, pirospaprika, só, liszt





Forró zsíron megfonnyasztom a karikára vágott hagymát, beleteszem a kicsumázott, kb. 0,5 cm karikára vágott vagy szeletelt paprikát és lefedés nélkül, többször kevergetve 2-3 percig párolom. Ekkor beleteszem a héjából ´kicsomagolt´, kis kockákra vágott paradicsomot, megszórom pirospaprikával, jól elkeverem, és fedő alatt, kis lángon, többször kevergetve, 10-15 perc alatt készre főzöm.
Ekkor teszem bele - ízlés szerint egészben, vagy centis karikára vágva - a virslit, egyet rottyantok rajta és készen is van a jó kis kaja.
A tálalásnál párolt rizzsel terítem be a tányér kétharmadát, mellé teszem, ha egészben van a virslit és arra rá szedem a lecsót, hogy még a rizs felét is beborítsa. Ha karikára vágtam a virslit, a rizsre szedem a lecsót.
Csípősen finom, ropogós héjú, foszlós belű félbarna kenyérrel.

Ha tetszik a recept, küldd el emilben, lájkold, +1-ezd! Ha van csepp időd, véleményt is írhatsz, nem kell regisztrálni! Ott van minden kéznél, a cím alatt.

JG - A főzésben járatlanok is bátran nekiállhatnak, elkészítése nem időigényes.


Kapcsolódó anyagok: párolt rizs
 lecsó
 tojásos lecsó
 kolbászos lecsó
 lecsó télire

Forrás: Forrás: 1960-as évek menzája, éttermek.

MENÜ bezárása

Első megjelenés: 2000.10.03. Utoljára frissítve: 2009.05.10.
Utolsó megtekintés: több, mint 2 napja (2024-05-01 11:39:47 - 2.12)
Hozzászólások:

Megjegyzés a recepthez