Hozzávalók: |
Elkészítés: |
||||||||||
2-4 pár bécsi virsli, 8-10 szem húsos paprika, 6-8 szem paradicsom, 3-4 fej vöröshagyma, 4 adag párolt rizs, tojásnyi zsír, pirospaprika, só, liszt |
Forró zsíron megfonnyasztom a karikára vágott hagymát, beleteszem a kicsumázott, kb. 0,5 cm karikára vágott vagy szeletelt paprikát és lefedés nélkül, többször kevergetve 2-3 percig párolom.
Ekkor beleteszem a héjából ´kicsomagolt´, kis kockákra vágott paradicsomot, megszórom pirospaprikával, jól elkeverem, és fedő alatt, kis lángon, többször kevergetve, 10-15 perc alatt készre főzöm. Ekkor teszem bele - ízlés szerint egészben, vagy centis karikára vágva - a virslit, egyet rottyantok rajta és készen is van a jó kis kaja. A tálalásnál párolt rizzsel terítem be a tányér kétharmadát, mellé teszem, ha egészben van a virslit és arra rá szedem a lecsót, hogy még a rizs felét is beborítsa. Ha karikára vágtam a virslit, a rizsre szedem a lecsót. Csípősen finom, ropogós héjú, foszlós belű félbarna kenyérrel. Ha tetszik a recept, küldd el emilben, lájkold, +1-ezd! Ha van csepp időd, véleményt is írhatsz, nem kell regisztrálni! Ott van minden kéznél, a cím alatt. JG - A főzésben járatlanok is bátran nekiállhatnak, elkészítése nem időigényes.
|